Η ακουαρέλα είναι το πιο οικονομικό μέσο.
Επειδή το χρώμα αραιώνεται, χρησιμοποιώ πολύ λιγότερο απ' ότι στην ελαιογραφία.
Έχω αφήσει μπογιές ρευστές από το σωλινάριο, στη παλέτα ολόκληρο χρόνο. Έχουν στεγνώσει, αλλά φτάνει μια σταγόνα νερό για να ζωντανέψουν ξανά.

ΑΠΟΜΑΧΟΣ

Για αρχή, χρησιμοποίησα χαρτί  White Box Bristol Mat 300 γραμμαρίων 30 Χ50 και μετέφερα τη φωτογραφία της βάρκας από ένα περιοδικό σε κλίμακα   1/5    http://konmesazos.blogspot.gr/2012/05/blog-post_07.html    και καλύπτω τριγύρω τη βάρκα και στη θάλασσα μερικά σημεία, με καλυπτικό υγρό Art masking fluid της Winsor & Newton.
Κατόπιν βρέχω το υπόλοιπο χαρτί επί μέρους. Πρώτα τον ουρανό και βάζω μπλε ουλτραμαρίν και κοβάλτιο μπλε.
Μετά βρέχω το σημείο όπου θα μπει το πράσινο χρώμα και ανακατεύω κοβάλτιο μπλε, κίτρινο λεμονί και κίτρινη ώχρα.
Και ακολουθώ την ίδια τακτική για τη θάλασσα. Μετά ραντίζω λίγη κίτρινη ώχρα και το ίδιο χρώμα ανακατεμένο με καρμίνιο.
  
 
 Την επομένη μέρα, αφού έχουν στεγνώσει τα χρώματα, αφαιρώ το καλυπτικό υγρό από τη θάλασσα και τονίζω τα σκούρα χρώματα στους θάμνους με ανάμειξη από ουλτραμαρίν, πράσινο, κίτρινη ώχρα και στο σκούρο μαζί με ψημένη όμπρα.
Με ένα πινέλο πλακέ από τρίχα γουρουνιού, που είναι σκληρή, δημιουργώ τα "φύλλα" των θάμνων.


Βάζω τα χρώματα στη βάρκα. Δημιουργώ ένα μικρό κενό ανάμεσα στις σανίδες με μια λευκή μπογιά.Ουλτραμαρίν και ψημένη όμπρα, αραιωμένη για τις μπλε σανίδες, κίτρινη ώχρα και λίγο καρμίνιο, πολύ αραιωμένα για τις μπεζ σανίδες.


Για να δημιουργήσω την "παλιά" όψη, χρησιμοποιώ μικρό πλακέ πινέλο με τη σκληρή τρίχα του γουρουνιού και λίγο γυαλόχαρτο.Κίτρινη ώχρα με καρμίνιο και ουλτραμαρίν με ψημένη όμπρα για τη θάλασσα.


Το έργο τελειωμένο. Για την όψη της παλαίωσης χρησιμοποίησα επίσης και ξηροπαστέλ λευκό, κίτρινο λεμονί και πορτοκαλί.

1 σχόλιο: